DESCRIEREA PROIECTULUI

Blocurile Gemene sunt două imobile identice, cu regim de înălţime parter + două etaje + mansardă, amplasate faţă în faţă, alcătuite din 12 apartamente fiecare, plus anexele aferente. Blocurile Gemene beneficiază de o poziţionare foarte bună în Baia-Mare, fiind situate într-o zonă verde şi liniştită, la doar câteva minute de centrul oraşului, respectiv pe strada Daliei, numărul 4 şi 6, în fosta livadă a complexului Dura. Accesul pe strada Daliei se face dinspre bulevardul Independenţei, prin strada Lămâiţei (pe lângă firma Metal Grup).

Terenul pe care sunt construite cele două imobile are o suprafață de 1850 mp cu deschidere stradală de 54 de metri lungime. Terenul este înconjurat de un gard de beton şi de o plasă de sârmă emailată de culoarea verde. Perimetrul este supravegheat de un sistem de camere video dotate cu infraroșu, iar imobilele sunt păzite de o firmă de specialitate.

În Blocurile Gemene sunt apartamente disponibile în regim hotelier, apartamente disponibile în regim hotelier pe termen mai lung (blocul 4 poziţionat spre stradă) şi apartamente de vânzare (blocul 6 poziţionat în spatele blocului nr. 4).

 

Descrierea functionala

Blocurile Gemene sunt concepute după un design nou, apartamentele fiind confortabile, spaţioase şi luminoase. Construcţia celor două imobile a fost finalizată în anul 2013 iar apartamentele sunt racordate la toate utilităţile necesare: canalizare, apă, energie electrică, gaz, internet, televiziune. S-au folosit ultimele standarde în domeniul rezistenţei şi s-a pus accent pe utilitate, funcţionalitate şi siguranţă.

Spaţiile interioare sunt atent structurate şi au o compartimentare optimă. Fiecare imobil are 12 apartamente; 5 apartamente sunt cu 2 camere și 7 apartamente sunt cu 3 camere.

La fiecare nivel sunt câte 3 apartamente. Înălțimea spațiilor interioare este de 2,5 metri.

Fiecare bloc are o singură cale de acces. Casa scării este finisată, pardoseala este placată cu plăci de ceramică iar pereţii zugrăviţi în culori deschise.

Pentru siguranţă maximă, apartamentele de la parter şi de la primul etaj sunt dotate cu senzori de mișcare în fiecare cameră, care sunt conectate la dispeceratul unei firme de specialitate. De asemenea, toate apartamentele au interfon și sistem de deschidere automată din interior.

Instalația de încălzire, proprie fiecărui apartament, este pozată în pardoseală și centralizată într-un tablou aflat sub centrala termică. În plus, sufrageria fiecărui apartament are un aparat de aer condiţionat. Apa poate fi contorizată în căminul din fața blocului, însă oprirea sau pornirea apei poate fi făcută (și) din fiecare apartament.

Fiecare apartament are loc de parcare în curtea interioară.

Detalii tehnice ale imobilelor

Fundația este continuă, din beton simplu sub pereţii portanţi din zidărie de cărămidă și izolată sub stâlpi. Grinzile, stâlpii și centurile sunt turnate în beton armat monolit. Zidăria de închidere perimetrală este din blocuri ceramice de 30 de centimetri grosime iar portanta interioară de 25 de centimetri.

Compartimentele interioare care nu sunt portante sunt din zidărie de 15 centimetri. Șarpanta este din lemn, așezată pe cadru din beton armat. Învelitoarea este realizată din plăci și șindrile bituminoase de tip Villas.

La exterior, izolația termică este din polistiren cu grosimea de 10 centimetri. Alături de structura și tencuiala decorativă de tip STO, tâmplăria exterioară, inclusiv ușa de acces în scară sunt din PVC profil REHAU cu 5 camere. Sistemele de jgheaburi și burlanele sunt model Lindab.

Toate balcoanele, casa scării și treptele sunt placate cu gresie porțelanată. Tencuielile interioare sunt executate mecanizat, cu gletul aferent și pregătite excelent pentru zugrăvit. Pardoseala la parter este izolată termic cu polistiren expandat de 5 centimetri grosime, iar partea superioară a mansardei este izolată cu vată minerală de 20 de centimetri grosime. Imobilele sunt racordate la rețeaua proprie de canalizare iar cuplarea la reţeaua publică este în curs de execuție.